Tänään Aamulehdessä oli ilahduttava uutinen: Tampere peruu ensihoitovalituksensa.

Kaupunki valitti hallinto-oikeuteen PSHP:n valtuuston päätöksestä olla leikkaamatta Pirkanmaalta ambulansseja. Valitus oli kuitenkin erikoinen, sillä sen perusteluissa oli jopa selkeitä asiavirheitä (kts. kirjoitukseni asiasta täällä ja täällä) joihin myös Aamulehti muutama viikko sitten kirjoitukseni perusteella tarttui. On hyvä että asiasta on nyt neuvoteltu, sillä näin voidaan ratkaista asioita tavalla joka turvaa maakunnan asukkaiden yhdenvertaisuuden ja turvallisuuden sekä samalla kehittää myös koko ensihoidon kenttää.

Päätöksenteon eri vaiheissa PSHP:n valtuustossa ja hallituksessa perusteluna olivat kauttaaltaan pelkät säästöt. Missään vaiheessa parannustarpeesta ei edes puhuttu, vaikka tarvetta Tampereenkin osalta siihenkin ehdottomasti on. Nyt puhutaan ja hyvä niin, vielä parempi että ilman leikkaamista muualta maakunnasta. Itse en todellakaan näe asiaa niin että mikäli päätös olisi kumottu ympäri hallinto-oikeudessa (epätodennäköistä) ja äänestetty uudelleen toisin, maakunnista leikatut yksiköt olisivat säästön myötä ”siirtyneet” automaattisesti palvelemaan Tampereen keskustaa.

Aamulehden uutinen:

tampereperuu