Kaukaniemen pitkään keskusteltu hoito- ja käyttösuunnitelma hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa. Yleinen nuotiopaikka oli pudonnut pois suunnitelmasta, vaikka mielestäni paikka on loistava kaikenikäisten ulkoiluun ja soveltuu myös turvalliseen tulentekoon. Syynä lienee lähinnä ainakin palautteiden perusteella pelko siitä, että tulentekopaikka lisäisi alueen rauhattomuutta ja että alueen puita käytettäisiin laajalti polttopuiksi.

Olen kuitenkin itse sitä mieltä, että Tampereella ei ole liiemmin yleisiä tulentekopaikkoja, jossa kaikenikäiset kävijät voisivat nauttia eväitä ja nauttia elävästä tulesta. Itäisellä Tampereella tälläisiä tulentekopaikkoja ei ole käytännössä lainkaan ja Kaukaniemi soveltuu tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Lisäksi aivan lähellä on koulu ja päiväkoti, joiden retkeilymahdollisuuksiin tulentekopaikka toisi vain lisää hienoja mahdollisuuksia.

Siispä esitin lautakunnan kokouksessa hoito- ja käyttösuunnitelmaan seuraavaa muutosta: ”Suunnitelmaa muutetaan niin, että Kaukaniemen alueelle toteutetaan tulenteko- ja grillauspaikka sopivaan ja turvalliseen paikkaan. Grillipaikan sijoittamisessa ja suunnittelussa noudatetaan Tampereen kaupungin aiemmin linjaamia periaatteita. Alueella asuu mm. paljon lapsiperheitä, joille tämä mahdollisuus parantaisi entisestään alueen ympärivuotisia ulkoilu- ja virkistyskäytön mahdollisuuksia. Tulentekopaikka palvelisi myös läheisen koulun ja päiväkodin tarpeita ja retkiä. Luvallisella ja turvallisella tulentekopaikalla voitaisiin osaltaan hillitä myös alueella esiintyvää luvatonta tulentekoa.”

Itselleni hieman yllättäen asiasta jouduttiin keskustelemaan varsin pitkään ja sain puolustaa esitystäni varsin voimakkaasti. Lopulta asiasta äänestettiin, mutta esitykseni voitti äänestyksen selkein luvuin 8-3. Kaukaniemeen saadaan siis tulentekopaikka kaikenikäisten iloksi!